Leupold Trio 2018 - 2019

Leupold Trio speelt Biber, Bach & Lonati

Violiste Quirine van Hoek gaat tot het uiterste!
De barokmuziek van Biber en Lonati is Quirine van Hoek op het lijf geschreven en zij neemt u mee in duizelingwekkende solo's en laat u verstillen door haar elegante en uiterst verfijnde spel!

Kenmerkend voor de concerten van barokensemble Leupold Trio is de ontspannen en prettige sfeer en de bevlogen en virtuoze manier van spelen. We spelen met veel energie en vuur en... alleen de muziek waar we heel blij van worden!
Ons nieuwe programma Barok met bite! biedt naast verstilde en intieme composities lekker veel pittige muziek!
Naast muziek van toppers als Vivaldi, Biber en Bach krijgt u de kans ook muziek van minder bekende componisten als Westhoff en Porpora te ontdekken! Muziek die ons raakt en waar we iedere keer weer enthousiast van worden!O

Cellist Wouter Mijnders en Sören Leupold (chitarrone) kennen elkaar door en door en een glimlachje over en weer is genoeg om met het continuo de muziek helemaal op te zwepen of juist weer tot rust te laten komen...
Wegdromen en de tijd vergeten op de warme klanken van de cello en de viool in misschien wel het mooiste deel uit de mooiste sonate van Porpora...maar het Leupold trio kan ook rocken en Sören vergt het uiterste van zijn chitarrone als hij in sommige composities een onweerstaanbare groove neerlegt!

Het Leupold Trio werd in 2003 opgericht en speelt de mooiste kamermuziek uit de barok.
Quirine van Hoek, Wouter Mijnders en Sören Leupold zijn ondermeer door hun jarenlange samenwerking in Combattimento volledig op elkaar ingespeeld.
De programma's worden mondeling toegelicht.en de virtuositeit van de musici!

Reacties

Populaire posts van deze blog

SWINGEND LIVE-BAROK CONCERT & EXPO SIERADEN op 2 FEBRUARI 2013