2018/ 2019 - Barok met bite! Muziek die je raakt!

Barokensemble Leupold Trio gaat tot het uiterste!

De barokmuziek van Biber en Lonati is violiste Quirine van Hoek op het lijf geschreven! Zij neemt u mee in duizelingwekkende solo's en laat u verstillen door haar elegante en uiterst verfijnde spel! Naast Bach, Biber en een haast flamenco achtige uitvoering van een cellosonate van Vivaldi blinken ook Bertali en Westhoff uit in vindingrijkheid en virtuositeit!
Meeslepend en betoverend mooi!

Cellist Wouter Mijnders en Sören Leupold (chitarrone) kennen elkaar door en door en een glimlachje over en weer is genoeg om met het continuo de muziek helemaal op te zwepen of juist weer tot rust te laten komen...
Wegdromen en de tijd vergeten op de warme klanken van de cello en de viool in misschien wel het mooiste deel uit een sonate van Porpora...maar barokmuziek kan ook rocken en Sören vergt het uiterste van zijn chitarrone als hij in de snellere delen van Westhoff een onweerstaanbare groove neerlegt!

Leupold Trio werd in 2003 opgericht en speelt de mooiste kamermuziek uit de barok.
Quirine van Hoek, Wouter Mijnders en Sören Leupold zijn ondermeer door hun jarenlange samenwerking in Combattimento volledig op elkaar ingespeeld.
De pers zegt: ...
  • er werd op hoog niveau gemusiceerd voor een enthousiast publiek... De Westervelder
  • Völlige Harmonie und vollendeter Klangzauber - so ein Ensemble hört man nur sehr selten...
  • Ein wahres Fest für die Sinne...
  • Het leupold trio bruist, tintelt, brult en streelt de zintuigen! (Maartje Stokkers, radio 4 )
Kenmerkend voor onze concerten is de ontspannen en prettige sfeer en de bevlogen manier van spelen. We spelen met veel energie en vuur en... alleen de muziek waar we heel blij van worden!
Uiteraard lichten wij het programma op een onderhoudende manier toe.
Naast muziek van toppers als Biber en Bach krijgt u de kans ook muziek van minder bekende componisten te ontdekken! Muziek die ons raakt en waar we iedere keer weer enthousiast van worden! Bekijk hier Barok met bite! muziek die je raakt! (seizoen 18/19)

Al onze programma's kunnen me

Reacties

Populaire posts van deze blog

SWINGEND LIVE-BAROK CONCERT & EXPO SIERADEN op 2 FEBRUARI 2013