Barok met Bite! biedt opmerkelijke composities uit de barok, waarin de viool, de cello en de chitarrone elkaar ondersteunen, aanvullen en afwisselend een solo-rol vervullen.
Muziek die je raakt heeft een ‘groove’, een beweging, waarin je het meest comfortabel en beste speelt, waar je op zou kunnen dansen of mee kunt wiegen en waarin alle muzikale elementen optimaal tot hun recht komen! Leupold Trio musiceert gepassioneerd, bevlogen en 'met bite' en hun intense vertolking zal u niet onberoerd laten!

Kort geleden werd een serie van 6 sonates van de beroemde operacomponist Nicola Porpora ontdekt! Bijzonder is de samenwerking met zijn tijdgenoot cellist Costanzi, die vermoedelijk de cellopartijen heeft geschreven! Leupold trio laat hiervan iets horen!

Ervaar de bijna hallucinerende kracht van de herhaalde baslijnen en harmonieën in de Ciaccona’s van Bertali en Lonati!
Beroemd is Pachelbel om zijn Canon, de suite voor luitsolo toont zijn meesterschap! Wild en teder is de cello in de sonate voor cello en basso continuo van Vivaldi!
De sonate van von Westhoff is grillig en virtuoos en daagt het ensemble uit om op het puntje van de stoel te musiceren! De sonates van Biber en Bach tonen ons uitgesproken genialiteit! Biber vraagt van de violist het ultieme aan fantasie en techniek en Bach toont in al zijn eenvoud een ongeëvenaarde harmonische en melodische architectuur! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

SWINGEND LIVE-BAROK CONCERT & EXPO SIERADEN op 2 FEBRUARI 2013